"Als angst datgene is wat ons tegenhoudt,
dan is moed datgene wat we dienen te ontwikkelen"

 

- Fred Koolhof -

 

 


Lees meer

Soms heb je iemand nodig die samen met jou of met een team grenzen verlegt en op zoek gaat naar nieuwe mogelijkheden. Een begeleiding op maat om outside the box verder te kijken en te groeien.

 

 

Team

 

Individueel

Team

begeleiding op maat

- ons aanbod -

Illustratie De Ontdekkingsreiziger

Verzuimmanagement

Een effectieve en doortastende verzuimaanpak is essentieel voor een goedlopend bedrijf. Dat begint met verzuimherkenning en -begeleiding en vervolgens met een aansluitende cultuurinterventie om verzuim in de toekomst te voorkomen. Wij ondersteunen het afdelings- en teammanagement daarbij. Onze aanpak voldoet vanzelfsprekend aan de wet Poortwachter.

 

Missie & visie ontwikkeling ‘van abstractie naar actie’

Een passende missie en visie is boven alles voor iedereen begrijpelijk en kijkt verder dan de huidige grenzen. Wij ondersteunen het management hierbij door outside the box via een gezamenlijke dialoog te zoeken naar die stip op de horizon. Ook het traject er naar toe wordt geborgd door een eenvoudige tool om dit proces te sturen.

 

Teamvorming

In de dynamische wereld van vandaag is het belangrijk dat een team leert bewegen om mee te kunnen gaan met de vraag van deze huidige tijd. Een maatwerk groepsproces zorgt voor de ontwikkeling van de nodige teamgeest hierbij. Teamleden leren oplossingsgericht te denken, praten en met een open geest wegen tot samenwerking te onderzoeken.

 

Mediation & Impassedoorbraak

De kracht van een team is eenheid en eensgezindheid. Soms wordt dit verstoord omdat er gedoe is binnen een team. Dit kan bijvoorbeeld komen vanwege onderlinge conflicten of door individuen die als ‘splijtzwam’ de teamcultuur verstoren. Wij ondersteunen het team bij het oplossen van die conflicten en zorgen ervoor dat de verstorende individuen zichzelf weer hervinden. Zo komt een team weer in beweging en gaan alle neuzen dezelfde kant op.

 

Cultuurverandering & Interne Communicatie

Een succesvol bedrijf valt of staat met een bedrijfscultuur die aansluit bij deze actuele dynamische tijden en/of bij een missie en visie. Soms is daar een cultuurverandering voor nodig zodat de energie weer kan gaan stromen. Sleutelwoord hierbij is interne communicatie door de hele organisatie heen. Een intern communicatie- en begeleidingsprogramma van het management is dan ook vanzelfsprekend onderdeel van dit traject.

Individueel

begeleiding op maat

- ons aanbod -

Leidinggeven & Management

Leiderschap is meer dan ‘de baas spelen’. Het gaat over met een open geest oog en oor hebben voor je team. Het gaat over voorop lopen en steeds weer achterom kijken of iedereen je nog kan volgen. Heb je behoefte aan persoonlijke begeleiding, feedback en aanmoediging om jouw leiderschap te versterken en charisma te ontwikkelen? Wij laten je zien hoe dat te onderscheiden van de al aanwezige managementvaardigheden.

 

Mediawoordvoering

De media kunnen je maken of breken. Heel belangrijk dus om goed te weten hoe je hiermee omgaat. In een publieke of media-gevoelige baan is het handig is om interviewers van media, zowel van TV als de schrijvende pers, op de juiste manier te woord te staan. Wij ondersteunen je hierbij met inzichten, tips and tricks zodat je niet meer met je mond vol tanden staat.

 

Persoonlijke groei en effectiviteit

Je voelt dat je toe bent aan een volgende stap in je leven, dat je meer in je mars hebt dan er nu uitkomt. Je bent op zoek naar ‘een nieuwe vlieghoogte’. Soms heb je daarbij iemand nodig die meedenkt om met een open geest over je grenzen heen te kijken. Een sparringpartner die je bewust maakt van je kwaliteiten en van de manier hoe deze tot uiting te laten komen in goede verbinding met collega’s en de wereld om je heen. Wij ondersteunen je zodat je weer in de ‘flow’ komt waarbij je het maximale uit jezelf haalt.

 

Verzuimpreventie/Re-integratie/Werkeloosheid

Een burn-out of een bore-out, je verliest je baan of je bent er een poos uit geweest: allerlei redenen waardoor het kan zijn dat je zelf niet meer ziet hoe je weer fit en met plezier aan het werk kan gaan en blijven. Wij zijn er voor je in de zoektocht om jezelf weer op de rit te krijgen.

CONTACTGEGEVENS

Ontdekkingsreiziger BV

Fred Koolhof

+31(0)6 2952 6112

fred@ontdekkingsreizigerbv.nl

 

© Copyrights 2018 | Design Zwart Reclamemakers

Illustratie De Ontdekkingsreiziger
Illustratie De Ontdekkingsreiziger