"Ukitaka kwenda kwa haraka, nenda mwenyewe. Ukitaka kwenda mbali, tuende pamoja"

 

If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together.

 

- African Proverb -

 Lees meer

Inspirerende workshops en lezingen om samen te leren met een open geest anders te kijken naar dezelfde dingen.
We geven je stof tot nadenken voor een nieuwe mindset en (re)organisatiecommunicatie.

 

 

Workshops

 

Lezingen

Workshops

inspiratie

- ons aanbod -

Illustratie De Ontdekkingsreiziger

Brainstorm kick-off

Hoe haal je het maximale uit een geplande brainstormsessie en hoe krijg je de teamleden in een ‘open geest’-stand zodat er ook daadwerkelijk iets bereikt wordt? Wij zijn die inspirerende aanjager die op de juiste knoppen drukt en een groep aan het (mee)denken zet.

 

Kantel de Olifant!

Je hebt een team dat een inspirerende sessie wenst om beter samen te werken en om samen hun teamcultuur te verbeteren. Je hebt een kick-off nodig om hierin op gang te komen en dit volgens een stappenplan en eigenaarschap duurzaam vorm te geven. De methode van ‘Kantel de Olifant!’ is een internationaal bewezen procesversneller om samen in de ‘CAN DO’-stand te komen.

 

Anders kijken naar je huidige situatie

Misschien herken je het: je zit in een vervelende situatie omdat je je baan kwijt bent of je hebt geen plezier meer in je werk. Dit is niet motiverend, wellicht zelfs deprimerend, en al snel beland je in een negatieve spiraal. Wij laten je  anders kijken naar de(zelfde) dingen zodat je dit vervelende gevoel weer een positieve draai kunt geven en je uit je zogenaamde burn-out of bore-out kunt oprichten.

 

Mediawoordvoering

De media kunnen je maken of breken. Heel belangrijk dus om goed te weten hoe je hiermee omgaat. In een publieke of media-gevoelige baan is het handig is om interviewers van media, zowel van TV als de schrijvende pers op de juiste manier te woord te staan. Wij ondersteunen en assisteren je hierbij met coaching, tips and tricks waardoor je snel resultaat hebt en niet met je mond vol tanden staat.

 

Effectief vergaderen

Vergaderen: we doen het veel en het effect ervan is vaak niet helder of zoals je graag zou willen. De meest optimale situatie is dat je het verschil kunt maken tijdens zo’n vergadering en deze bewust door jouw inbreng een wending kunt geven. Je wilt in plaats van discussie voeren, de dialoog toepassen zodat mensen jouw boodschap horen zoals die is bedoeld. Wij leren je de ‘verbale judotechnieken’ die je nodig hebt om het maximale uit een vergadering te halen.

Lezingen

inspiratie

- ons aanbod -

Dagvoorzitter

Een themadag is een prachtig instrument om je gezamenlijk te verdiepen in, en van gedachten te wisselen over onderwerpen als bedrijfsvoering, organisatieontwikkeling, managen of leidinggeven. Belangrijk hierbij is dat de dialoog tussen spreker en publiek blijft stromen en dat de thema’s toegelicht en aan elkaar verbonden worden. Als dagvoorzitter kunnen wij hierbij faciliteren om het maximale uit jouw themadag te halen.

 

Rijnlands Leidinggeven

Rijnlands leidinggeven: voor de één een begrip, de ander heeft er nog  niet eerder van gehoord. Vast staat dat deze manier van leidinggeven life changing kan zijn voor jouw organisatie. Kijk samen met ons op een andere manier naar het begrip leidinggeven en leer alles over de essentie, de valkuilen en wat het betekent voor managementvaardigheden van je leidinggevenden.

 

Verzuimmanagement en stressherkenning

Verzuimmanagement is een vak op zich. Iedere organisatie streeft ernaar om dit in de hand en onder controle te hebben. Wij laten je zien waar je invloed zit om veel meer medewerkers fit te houden en het verzuimpercentage te verminderen, maar we nemen je ook mee om je te leren hoe je stress herkent bij jezelf en bij anderen. Zo kun je op tijd ingrijpen en (langdurige) uitval voorkomen.

 

Leren van leidinggeven in levensbedreigende situaties

Wat betekent het om leiding te geven onder risicovolle omstandigheden? Hoe doen bijvoorbeeld onze Nederlandse militairen dat die zijn uitgezonden naar oorlogsgebieden over de hele wereld? Doe je dan dingen anders en zo ja, kunnen we daar dingen van leren die we kunnen gebruiken voor onze eigen leidinggevende capaciteiten? Wij nemen je mee in deze bijzondere gebeurtenissen en ervaringen.

 

Een manager als reserve officier in Afghanistan

Sluit aan bij een levendige en tot de verbeelding sprekende lezing van een manager uit de corporate business die als adviseur private sector development/ontwikkeling in gevechtspatrouilles meeging. Een met werkelijke beelden ondersteunde levendige ervaring die lessen en inzichten brengt die iedere manager naar zijn dagelijkse job kan vertalen.

CONTACTGEGEVENS

Ontdekkingsreiziger BV

Fred Koolhof

+31(0)6 2952 6112

fred@ontdekkingsreizigerbv.nl

 

© Copyrights 2018 | Design Zwart Reclamemakers

Illustratie De Ontdekkingsreiziger
Illustratie De Ontdekkingsreiziger