“The day that your personnel stops bringing their problems to you is the day you stopped leading them”

 

- Colin Powell -

 

 

 

Lees meer

Bedrijfsblindheid: in elke organisatie komt het voor. Het kan zijn dat een team vastloopt en niet meer in staat is om zelf in beweging te komen. Een tijdelijke invulling van een positie in je organisatie kan dan een manier zijn om een beoogde beweging in gang te houden of te brengen.

 

 

Management Team invullen

 

Management Team aanvullen

Management Team

invullen

- ons aanbod -

Illustratie De Ontdekkingsreiziger

Missie en visie ontwikkeling

In deze sterk veranderende wereld is het nodig om steeds de focus te houden op waar je naar toe wilt en tegelijkertijd je continu af te vragen of dit nog de juiste richting is. Een tijdelijk teamlid met ruime ervaring in ontwikkeling van missie en visie kan daarbij een grote rol spelen. Hij/zij wordt niet gehinderd door organisatieangsten en bedrijfsgewoontes. Zo kan hij/zij bijdragen om een nieuwe richting en geest vorm te geven.

 

Rijnlands leidinggeven

Empowerment, coachend leidinggeven en zelfredzame teams: enkele begrippen uit het Rijnlands organisatiemodel. Dit model is wezenlijk anders dan ons huidige klassieke Angelsaksische model. Maar hoe werkt dat nu precies en wat doe je wel en wat juist niet? Een tijdelijk teamlid die ‘met zijn poten in de klei’ alle ins en outs van deze manier van leidinggeven heeft ervaren en ingezet, zorgt voor een andere, bredere kijk op het begrip leidinggeven.

 

Verzuimmanagement

Veel organisaties hebben te maken met een te hoog organisatie- of teamverzuim. Het is niet makkelijk om die negatieve spiraal om te keren. Ondersteuning door een projectleider kan daarbij echt het verschil maken. Hij/zij assisteert je om de actuele situatie weer naar de wenselijke norm te brengen. Vervolgens kijk je samen naar een duurzaam programma om dit zo te houden.

 

Cultuurverandering en interne communicatie

Je huidige organisatie- of teamcultuur past niet meer in deze tijd. Maar wat moet het dan wel zijn, hoe pas je dit aan en wat is daar voor nodig? Wat extra support helpt dan om de gewenste cultuur in de organisatie te benoemen en vervolgens tot leven te laten komen. Als aanvulling op het management team kunnen wij net dat duwtje in de rug geven dat nodig is om de verandering succesvol te laten zijn.

Management Team

aanvullen

- ons aanbod -

Leiding geven afdeling/branchemanagement

Iedere organisatie kent het: een manager is langdurig uitgevallen en de vraag is hoe dit ingevuld zal gaan worden. Wij helpen daarbij met een tijdelijke invulling van deze functie door iemand met ruime ervaring in leidinggeven en management, zowel in een profit- als non-profit omgeving.

 

Project management

Er is een logisch en gestructureerd proces nodig om een situatie versneld en met aandacht op te lossen. Je wilt dit in dialoog en samenspel met de mensen in de staande organisatie doen waardoor het draagvlak ontstaat en het project tijdig wordt opgeleverd. Natuurlijk wil je hiervoor iemand met ruime ervaring in leidinggeven en management in een profit en non-profit omgeving.

 

Mediawoordvoerder

Het constructief en publieksvriendelijk te woord staan van interviewers van media, zowel van TV als de schrijvende pers, is een vak apart. Binnen een publiek- of mediagevoelig organisatieproces of product of als het om lastige maatschappelijke thema’s gaat, kan dit grote gevolgen hebben bij een defensieve opstelling naar interviewers. Je bent dan op zoek naar iemand die de ‘verbale judo’ beheerst en ook de organisatieleiding hierin kan coachen met tips and tricks.

CONTACTGEGEVENS

Ontdekkingsreiziger BV

Fred Koolhof

+31(0)6 2952 6112

fred@ontdekkingsreizigerbv.nl

 

© Copyrights 2018 | Design Zwart Reclamemakers

Illustratie De Ontdekkingsreiziger
Illustratie De Ontdekkingsreiziger